11 de jul. 2023

El Revolt de les Monges - 9

 

Una altra novetat al Revolt de les Monges: una punta de la creu escapçada, probablement no de forma provocada, sinó resultat del pas del temps. 

Quan la tardor de 2019 vaig fer una petita reparació per tal d'enganxar-hi un bocí que s'havia trencat, també vaig tapar algunes esquerdes que hi havia i que podien afavorir altres trencaments. Però suposo que llavors no se'm va acudir mirar la creu pel darrere (no ho recordo), i una esquerda que llavors ja hi devia haver, al final segurament ha sigut la causa d'aquest tros que ara s'ha trencat.

Busco al peu de la creu i pels voltants, però no trobo el tros que falta, de manera que no podré fer el que vaig fer l'altra vegada. Però potser se l'ha endut algú altre, amb la mateixa intenció... Ja ho veurem.

Suposo també que, incidents com aquest, cada vegada podran ser més habituals, perquè la creu té molts anys, i el material, el morter armat amb què està feta, té la qualitat que té, i pot durar el que pot durar. I de moment 'deunidó', el que ja ha durat...

--

Escrits anteriors sobre el Revolt de les Monges:
https://passavolant.blogspot.com/2023/03/el-revolt-de-les-monges-8.html